Charter voor jeugd

 

Er wordt van iedere jeugdspeler in alle omstandigheden FAIR-PLAY en RESPECT gevraagd t.o.v. medespelers, trainers, teambegeleiders, scheidsrechters, ouders en supporters. Ook het trainingsmateriaal en accommodatie dient met het nodige respect te worden behandeld.

De kleedkamer wordt na training of wedstrijd (ook op verplaatsing) gereinigd door aangeduide speler(s).

Bij iedere samenkomst wordt de trainer en elke jeugdmedewerker begroet d.m.v. een handdruk. De scheidsrechters worden na elke wedstrijd (ook na verlies) eveneens op die manier bedankt voor hun leiding.

Indien het door onvoorziene omstandigheden niet lukt om (tijdig) aanwezig te zijn, wordt de trainer persoonlijk (sms, telefonisch, Whatsapp) op de hoogte gebracht en niet via een tussenpersoon.

Het dragen van scheenbeschermers is verplicht en om afkoeling van de spieren te vermijden wordt bij aanvang van het winteruur (november t.e.m. maart) verplicht getraind met lange trainingsbroek.

Diefstal, pesterijen, racisme, matchfixing, gebruik van doping, grensoverschrijdend gedrag, verbaal en fysiek geweld worden niet getolereerd en bijgevolg streng aangepakt. Het is tevens verboden om te wedden op wedstrijden waarop men zelf een impact kan hebben.