Anti-Pesten

We hebben, zoals vermeld, een aanspreekpunt persoonlijke integriteit (API). Maar aan pesten kun je het beste met zijn allen iets doen. Dus medewerkers, spelers, vaders en moeders samen.

Niet iedereen ziet immers alles wat er op onze jeugdvelden gebeurt, al was het maar omdat het pesten soms ook heel subtiel of onzichtbaar kan gebeuren – stiekem achter de rug van de trainer – of buiten de Vereniging, bijvoorbeeld op sociale media.

Ben jij degene die het pesten ziet gebeuren, praat er dan over. Stap af op de API en geef aan dat je graag met elkaar wilt werken aan een sfeer op de Vereniging die voor iedereen plezant en veilig is.

Iedere speler of medewerker, dader of slachtoffer, krijgt in volledige discretie alle ruimte om zijn verhaal te vertellen. Niemand hoeft zich dus te schamen.

We zoeken altijd naar een methode die voor het slachtoffer het minst risico’s inhoudt om te zoeken op een niet beschuldigende wijze naar een manier om de situatie om te buigen.

De Teamtrainer is het eerste aanspreekpunt bij eventueel pestgedrag en wordt eveneens bijgestaan door Gaëtan Vanslembrouck of Ruben Suvée.

API - Gaëtan Vanslembrouck 

API - Ruben Suvée